Pratite nas!

Aktuelno

35 MILIONA EVRA ZA KANALIZACIJU NA LEVOJ OBALI DUNAVA – Vesić potpisao ugovor sa EIB!

Objavljeno

-

Foto: promo Beoinfo / beograd.rs
Leva obala Dunava uskoro dobija kanalizacionu mrežu!

U Luksemburgu je danas potpisan ugovor o kreditu vrednom 35 miliona, koji će Gradu Beogradu dati Evropska investiciona banka za potrebe izgradnje kanalizacije na levoj obali Dunava.

Ugovor je ispred Grada Beograda potpisao zamenik gradonačelnika Goran Vesić,  koji je tom prilikom podsetio šta potpisivanje ovog ugovora znači sa srpsku prestonicu, a naročito za građane koji žive na levoj obali Dunava.

– EIB nam je odobrio kredit od 35 miliona evra a grad Beograd će obezbediti 13 miliona evra tako da će ukupan projekat izgradnje kanalizacije sa prečistačima kako bi čista voda odlazila u Dunav koštati 48 miliona evra – precizirao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Zamenik gradonačelnika je ocenio da su uslovi kreditiranja veoma povoljni, te da je rok otplate 30 godina sa kamatnom stopom od 1,5 odsto godišnje, kao i da je razlog ovako jeftinog kredita bolji kreditni rejting Beograda.

NA PROLEĆE IZGRADNJA KANALIZACIJE NA LEVOJ OBALI DUNAVA – Investicija vredna 35 miliona evra!

Da podsetimo, pre 20-ak dana, gostujući na televiziji Studio B, zamenik gradonačelnika je najavio skoro potpisivanje ugovora, kao i to da će početkom naredne godine, sa prvim prolećnim danima otpočeti izgradnja kanalizacione mreže. Slične prognoze za početak radova na levoj obali najavljuje i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

– Trideset godina su obećavali kanalizaciju, 30 godina su građane obmanjivali da imaju novac, evo konačno ova struktura u gradu Beogradu obezbedila je novac za ovaj veliki projekat – rekao je Jovičić, prenosi Beoinfo.

Izvor: Beoinfo / Bgd365.rs

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno