Pratite nas!

Aktuelno

DANAS promocija najmlađih oficira Vojske Srbije na ulicama Beograda!

Objavljeno

-

Foto: pixabay.com
Danas, sa početkom u 11 časova, ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije, započeće svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

Kako je najavljeno iz Ministarstva odbrane, promociji potporučnika prisustvovaće najviše državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva.

Tokom današnje svečanosti u oficirske činove biće promovisano ukupno 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Vojnu akademiju će završiti 135 kadeta i kadetkinja 139. i 140. klase Vojne akademije, među kojima su tri kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Pored toga, Medicinski fakultet VMA završiće 25 mladića i devojaka 5. klase Medicinskog fakulteta VMA, od kojih je jedna kadetkinja pripadnik Oružanih snaga Namibije.

Izmenjen režim saobraćaja povodom organizovanja kadeta

ZATVORENE ULICE TOKOM PROMOCIJE KADETA

Kako je najavljeno iz Ministarstva odbrane, prema protokolu svečanosti, planirano je da najboljim kadetima Vojne akademije budu uručene oficirske sablje, a najboljim kadetima Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije paradni bodeži.

Program svečanosti će uveličati učešće avijacije Vojske Srbije i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Reprezentativnog orkestra Garde.

Beograđani, ovo su dovoljni razlozi da dan ne provedete u svojim domovima!

Izvor: Mod.gov.rs/ bgd365.rs

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno