Pratite nas!

Aktuelno

NA PROLEĆE IZGRADNJA KANALIZACIJE NA LEVOJ OBALI DUNAVA – Investicija vredna 35 miliona evra!

Objavljeno

-

Foto: pixabay.com
Gostujući na televiziji Studio B, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, najavio je izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, a radovi, prema njegovim rečima, mogli bi da otpočnu već na proleće sledeće godine.

Radosnu vest za stanovnike leve obale Dunava donosi zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji najavljuje izgradnju kanalizacione mreže u ovom delu Beograda. Izgradnji i raspisivanju tendera za igradnju bi, kaže Vesić, trebala da prethodi sednica Skupštine grada i donošenje odluke o potpisivanju ugovora sa Evropskom investicionom bankom, budući da bi se radovi na kanalizaciji finansirali iz kredita ove evropske banke.

Vesić ističe da će Grad Beograd uzeti kredit od EIB u iznosu od 35 miliona evra, od koje je već stigao jedan milion donacije za projektovanje kanalizacione mreže, koja je potpisana u julu, dok će Grad uložiti svojih 13 miliona evra.

GREJNA SEZONA U BEOGRADU POČINJE 15. OKTOBRA, a probe sistema od utorka 1. oktobra!

Zamenik gradonačelnika je najavio da će ugovor biti potpisan u narednim danima, kao i da se nada da će krajem oktobra biti raspisan tender za radove na izgradnji kanalizacije.

–To znači da ćemo, kako je i obećano građanima na levoj obali Dunava, početkom sledeće godine, sa prvim prolećnim danima početi izgradnju kanalizacije. Nije reč samo o fekalnoj kanalizaciji već i o izgradnji prečistača za preradu otpadnih voda tako da će sva kanalizacija koja sa leve obale ide u Savu i Dunav biti direktno prerađena – izjavio je Vesić.

Vesić, takođe podseća da je su trenutno na levoj obali Dunava u toku radovi u kojima se čisti kanalizaciona mreža dugačka oko 160 kilometara.

Izvor: Studio B, Beoinfo

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno