Pratite nas!

Aktuelno

POČINJE REKONSTRUKCIJA TRGA NIKOLE PAŠIĆA – EVO ŠTA ĆE BITI SA FONTANOM!?

Objavljeno

-

Foto: bgd365.rs
Tokom naredne godine Trg Nikole Pašića biće kompletno rekonstruisan. Tim povodom oglasio se i glavni gradski urbanista Marko Stojčić, te rešio dilemu da li će na Trgu ostati fontana.

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića sledeći je na listi gradskih projekata, bar kada su u pitanju trgovi, a kako je izjavio glavni gradski urbanista Marko Stojčić za Beoinfo, konkurs za ovaj i još dva trga, sproveden je 2015. godine.

Prema Stojčićevim rečima, na Trgu će ostati fontana, a njen izgled biće poznat za 10 do 15 dana. Takođe, glavni urbanista naglašava da je cilj autora projekta da Trg Nikole Pašića, odnosno fontana, budu u funkciji tokom čitave godine, kao i da prostor na Trgu bude prilagođeniji pešacima.

– Za sada još uvek nismo izašli u javnost sa zvaničnim novim izgledom Trga i fontane, a razlog za to je što se nalazimo u fazi izmene projekta kako bismo došli do rešenja koje će biti najbolje za Beograd i Beograđane. Izgled fontane će u najvećoj meri biti sličan postojećoj, a naši sugrađani možda i ne znaju da je pre fontane koja se sada nalazi na Trgu Nikole Pašića postojala druga veoma sličnog oblika. Upravo zato i tragamo za rešenjem koje neće puno izmeniti ovaj simbol Beograda – istakao je Stojčić.

Dakle, na Trgu Nikole Pašića ostaje fontana, a kako će izgledati ostaje nam da vidimo kroz nekoliko dana.

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno