Pratite nas!

Aktuelno

PRODATA MARINA DORĆOL ZA 32 MILIONA EVRA! Evo šta je planirano na ovoj lokaciji!

Objavljeno

-

Foto: ilustracija / pixabay.com
Marina Dorćol prodata je danas za 3,861 milijardi dinara, odnosno nešto više od 32 miliona evra, prenose beogradski mediji.

Prema dostupnim informacijama zemljište na likaciji „Marine Dorćol“ prodato je danas za 3,861 milijardu dinara, odnosno za nešto više do 32 miliona evra.

U postupku licitacije za kupovinu ovog atraktivnog zemljišta, površine četiri hektara, učestvovao je samo jedan investitor koji je dao ponudu po početnoj procenjenoj tržišnoj vrednosti ovog zemljišta.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, povodom prodaje zemljišta „Marina Dorćol“ istako je da će pored prihoda od prodatog zemljišta, u budžet Grada Beograda biti uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, što će investitoru biti obračunato tokom postupka pribavljanja građevinske dozvole. Prema Vesićevoj izjavi, u pitanju je iznos od preko deset miliona evra.

 

Takođe, zamenik gradonačelnika je izjavio da je prema planu detaljne regulacije lokacija „Marina Beograd“ nalazi u zoni predviđenoj za komercijalne delatnosti i stanovanje. Pored toga, na ovoj lokaciji je, prema njegovim rečima, obavezna i izgradnja uređenih zelenih površina sa drvoredom koje moraju biti u javnom korišćenju.

Izvor: Beoinfo, Blic

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno