Pratite nas!

Aktuelno

RADOJIČIĆ: U BEOGRADU IMA 40-50 VELIKIH DIVLJIH DEPONIJA KOJE SU IZVOR ZARAZA

Objavljeno

-

Foto: ilustracija / screenshot YouTube
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, obišao je danas deponiju u Ripnju, jednu od najvećih na teritoriji Grada Beograda čije uklanjanje je započelo danas, prenosi Beoinfo.

Prilikom ove posete gradonačelnik se osvrnuo na ekološke probleme na teritoriji Grada Beograda, istakaviš da se u Beogradu nalazi 40 do 50 velikih divljih deponija, poput ove u Ripnju, čije uklanjanje je zpočeto. Takođe, Radojičić je naglasio da se kao odgovorno društvo moramo baviti strateški, dugoročno problemom divljih deponija i ekologijom.

– Zajedno sa Sekreterijatom za zaštitu životne sredine, „Gradakom čistoćom”, „Zelenilom” i ostalim gradskim službama, u narednom periodu uložićemo veliki napor da krenemo u rešavanje problema „divljih” deponija. Osim što je važno da podignemo svest ljudi, takođe je važno da se kaznena politika sprovodi i da ljudi koji ne poštuju zakon budu kažnjeni. Jedino ćemo na taj način rešiti problem – izjavio je Radojičić, prenosi Beoinfo.

Radojičić je naglasio da ovakve divlje deponije, pored toga što su izvor zaraze, predstavljaju izvorište metana koji utiče na stvaranje efekta staklene bašte i klimatske promene.

Ponovna poseta Ripnju i dviljoj deponiji najavljena je za narednu nedelju, kada će gradonačelnik sa saradnicima doći da se uveri da je deponija ukonjena.

Izvor: beoinfo

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno