Pratite nas!

Aktuelno

REZULTATI AKCIJE MUP-a PORAŽAVAJUĆI – Za nedelju dana napisano 25.000 kazni u saobraćaju!

Objavljeno

-

foto:bgd365.rs
Akcija MUP-a u okviru organizacije TISPOL, koja je pokrenuta da bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda, vršena je prošle nedelje. Podaci pokazuju da je u Republici Srbiji zabeleženo oko 25.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, od čega je oko 20.000 vozača sankcionisano na licu mesta, dok je oko 5.000 vozila u prekršaju snimljeno bez zaustavljanja, saopštavaju iz MUP-a.

Tokom ove akcije, policijski službenici su napisali 2.500 prekršajnih naloga zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 400 prekršajnih naloga zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a radarske patrole su iz saobraćaja isključile 350 vozača pod dejstvom alkohola. Veliki broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti, to jest imali su više od dva promila alkohola u organizmu.

Najveća količina alkohola izmerena je kod našeg državljanina u Loznici, koji je upravljao automobilom sa 4,14 promila alkohola u organizmu. U  saobraćajnoj nezgodi u Mionici vozač traktora upravljao je neregistrovanim traktorom, pri čemu nije imao izdatu vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, u stanju potpune alkoholisanosti od 3,32 promila alkohola u organizmu. Presudom Prekršajnog suda, vozač traktora osuđen je na kaznu zatvora od 45 dana i novčanu kaznu od 256.000 dinara.

Izvor:mup.rs

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno