Pratite nas!

BGD Vesti

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ OTVORIO NOVI VRTIĆ NA ALTINI!

Objavljeno

-

Foto: bgd365.rs
U Zemunskom naselju Altina, danas je otvoren novoizgrađeni vrtić „Lazar“. Vrtić je otvorio gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, u prisustvu gradskih i opštinskih zvaničnika.

Novoizgrađeni vrtić se prostire na oko 1500 kvadratnih metara površine, a prema rečima gradonačelnika Radojićića, može da primi dve stotine dece, dok je u izgradnju je uloženo 120 miliona dinara.

– Novoizgrađeni vrtić „Lazar” ima kapacitet za dve stotine dece i objekat je urađen po svim savremenim standardima. Prostorije su dobro organizovane, gornji sprat je namenjen najmlađima, a donji ostaloj deci – izjavio je Radojičić prilikom otvaranja vrtića na Altini.

Altina je beogradsko naselje koje se nalazi na teritoriji opštine Zemun, u severozapadnom delu uže teritorije Beograda, udaljeno od centra grada oko 11 km.

Ovo naselje je oko 2000. godine počelo urbanistički da se uređuje. Asfaltirane su ulice, puštene su tri linije GSP-a (81,81L i 707) i samim tim Altina je postala jedno od najmlađih beogradskih naselja koje ima izuzuzetnu tendenciju rasta u lepo i moderno naselje.

Altina ima osnovnu školu, crkvu, od danas i dva vrtića. U ovom naselju se nalazi veliki broj privatnih malih i srednjih preduzeća raznih delatnosti, a prema nekim izvorima na Altini je zaposleno oko 11000 ljudi.

Izvor: beoinfo, bgd365.rs

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno