Pratite nas!

BGD Vesti

Gradonačelnik Zoran Radojičić prisustvovao je na proslavi jubileja 90 godina postojanja JKP “Zelenilo – Beograd“

Objavljeno

-

foto bgd365.rs
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić zajedno sa direktorom JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodanom Stanojevićem pozdravio je danas u Starom dvoru zaposlene ovog preduzeća na proslavi jubileja 90 godina postojanja firme. Događaju su takođe prisustvovali i glavni urbanista Marko Stojčić, sekretar za kulturu Ivan Karl, direktori beogradskih javnih komunalnih preduzeća, predstavnici beogradskih opština i ljudi iz kulturnog i javnog života.

Gradonačelnik je čestitao svim sadašnjim i bivšim zaposlenima obeležavanje jubileja i poručio da mu je čast da bude gradonačelnik grada koji ima preduzeće sa tako dugom tradicijom kao što je „Zelenilo”. Takođe je zaposlenima poručio da rade odgovoran, važan i lep posao kojim čine da grad bude zeleniji, zdraviji i lepši. Istakao je posebno činjenicu da „Zelenilo” brine o 1.330 dečjih igrališta, a samo taj segment da se uređuje u dvomilionskom gradu je važna i odgovorna stvar. Tim uređenim igralištima deci čine sretnije detinjstvo i utiču na njihov razvoj – naveo je Radojičić.

Prema njegovim rečima misija mu je najviše fokusirana da grad bude zeleniji i zdraviji za sugrađane. Pored svih drugih podjednako važnih segmenata, koje moji saradnici odlično i odgovorno obavljaju, najviše se zalažem da grad bude zdraviji. Svestan sam koliko je infrastruktura važna i vidite koliko se Goran Vesić zalaže za taj posao i zaista ga obavlja dobro. Moja pak usmerenja su ka zelenijem gradu i to sa „Zelenilom” mogu da učinim – rekao je on.

Radojičić je naglasio da je cilj da se sadašnjih 15 odsto zelenih površina Beograda poveća do 2025. godine na 25 %, i takođe je sa direktorom ovog gradskog javnog preduzeća uručio zahvalnice najboljim radnicima.

 

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno