Pratite nas!

BGD Vesti

Na Adi nema odmora ni posle kupališne sezone

Objavljeno

-

foto bgd365.rs
Odbornici Skupštine grada usvojili su odluku o rebalansu poslovanja JP „Ada Ciganlija“. Rukovodstvo ovog  javnog preduzeća opredelilo je sredstva za značajne investicije u cilju poboljšanja usluge na beogradskom kupalištu. U tom smislu, otpočinju radovi koji podrazumevaju izmeštanje ulazne rampe, izgradnju igrališta za mali fudbal i kružne trim-staze sa tartan podlogom.

Radovi počinju odmah posle završetka kupališne sezone. Razvoj Ade Ciganlije biće baziran na projektu „Ada 365“, koji podrazumeva iskorišćenje svih potencijala kompleksa van letnjeg perioda – prenose beogradski mediji.

Realizacija projekta izmeštanja ulazne rampe na jezero treba da omogući brži protok vozila prilikom ulaska na jezero i izlaska sa njega, što će znatno doprineti smanjenju saobraćajnih gužvi, poručuju iz ovog preduzeća.

Pomenuti projekat, uprava „Ade Ciganlije“ realizovaće u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove grada Beograda. Kada je reč o fudbalskom terenu, njegovu izgradnju je podržalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U planu je izrada još jedne staze za trim trčanje. U pitanju je kružna trim-staza sa tartan podlogom čija će dužina biti oko jednog kilometra i koja će imati stanice za vežbanje. Staza za trkače i vežbače biće dostupna svima – besplatna, nadležni obećavaju i osvetljenje.

Izvor: novosti.rs

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno