Pratite nas!

BGD Vesti

“Pametne klupe“ u Beogradu!

Objavljeno

-

Foto: pixabay.com
Pored Londona, i Beograd će dobiti mrežu „pametnih klupa” koje će građanima i gostima našeg grada učiniti boravak na gradskim ulicama komfornijim, a uz podršku kompanija partnera – banke „Erste” i „Schneider Electric Srbija”, korišćenje mreže „pametnih klupa” je besplatno.

„Pametne klupe” koriste solarnu energiju i omogućavaju građanima da dopune baterije na mobilnim uređajima i koriste besplatan internet. Takođe, „pametne klupe” prate brz život grada i pružaju mogućnost svima da uz predah na klupi dobiju podatke o temperaturi, vlažnosti vazduha i nivou buke.  Solarna energija kojom se napajaju „pametne klupe” je idealno rešenje, jer ne zahteva održavanje i potpuno je besplatna. Pre tri godine, London je prepoznao ove vrednosti i u saradnji sa srpskom start – ap kompanijom „Strawberry energy” lansirao mrežu od 40 klupa koje do sada imaju preko pola miliona korisnika.

Osim za građane, „pametne klupe” su značajne i za turiste koji će imati prilike da na klupi naprave predah i dopune bateriju na telefonu. Ono što je možda i najvažnije za svakoga ko posećuje neku stranu zemlju jeste to da će moći da se posluži besplatnim i brzim internetom. „Pametna klupa” je korisna za svakog, a takođe pogoduje i životnoj sredini jer koristi solarnu energiju.

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno