Pratite nas!

BGD Vesti

PRODAJE SE GALERIJA „PROGRES“ – VESIĆ: Može da je kupi ko hoće ali ostaje umetnička galerija!

Objavljeno

-

Foto: Google maps / screenshot
Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda izjavio je danas povodom oglasa za prodaju imovine preduzeća „Progres ad Beograd“ da galeriju „Progres“ može da kupi ko hoće ali da mora ostati prostor za umetnost.

– Na predlog Grada Beograda Vlada Republike Srbije je zabranila prodaju namene Galeriji Progres. Grad Beograd ne interesuje ko će biti vlasnik Galerije, ali ona mora da ostane umetnička galerija. Ukoliko postoji pojedinac ili kompanija koji žele da plate 5.277.144,60 evra kako bi bili vlasnici umetničke galerije mi smo u gradu srećni. Svi potencijalni kupci bi trebalo da znaju da postoji odluke Vlade da galerija ostaje prostor za umetnost – rekao je Vesić.

On je dodao da je važno da svi potencijalni kupci znaju zaštitu po kojom je galerija.

– Kada je građena Palata Progres, Grad Beograd je dao dozvolu pod uslovom da se u okviru zgrade izgradi umetnička galerija. Zato galerija Progres mora da ostane prostor za umetnost. Da Vlada nije zaštitila na ovaj način galeriju ko zna kome bi ovaj prostor bio prodat i tu bi sutra mogla da se pojavi kladionica. Grad Beograd to ne dopušta – poručio je zamenik gradonačelnika.

Izvor: Beoinfo

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno