Pratite nas!

BGD Vesti

PRODAJE SE „SAVA CENTAR“ Ovo je POTENCIJALNI KUPAC!?

Objavljeno

-

Foto: bgd365.rs
Nakon nekoliko neuspešnih pokušaja pronalaska rešenja i privatnog partnera koji bi uložio u rekonstrukciju „Sava centra“, Grad Beograd je odlučio da ga ovoga puta ponudi na prodaju, prenela je „Politika“.

– Tačna je informacija da će Grad Beograd veoma brzo objaviti tender za prodaju „Sava centra“. Grad će od budućeg kupca, osim plaćanja za kupovinu ovog kongresnog centra, tražiti da se obaveže da će u objektu, koji je pod zaštitom Zavoda za spomeniku kulture grada Beograda, obavljati pretežno kongresnu delatnost što znači da nema promene namene i da u rekonstrukciju objekta uloži ne manje od 40 miliona evra – napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na Fejsbuku.

Razlog prodaje „Sava centra“ je zaduženje, budući da je početkom ove godine dug iznosio preko 6,3 miliona evra, i to samo za porez na imovinu. Ipak, procena je da je vrednost objekata i zemljišta na kome se nalazi „Sava centar“ oko 100 miliona evra.

Javno-privatno partnerstvo koje pokušano da se uspostavi u prethodnom periodu, nije realizovano, budući da se na tender prijavila samo kompanija „Delta“ Miroslava Miškovića, dok je na prvom javnom konkursu, pored „Delte“ ponudu predao i konzorcijum Aerodorm „Nikola Tesla“, „Beogradski sajam“ i „Energoprojekt“.

Prema pisanju Blica, i sada, kada se najavljuje prodaja „Sava centra“ favorit za njegovu kupovinu je „Delta“, odnosno Miroslav Mišković na njenom čelu.

Izvor: Politika, Blic

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno