Pratite nas!

BGD Vesti

RADOJIČIĆ: USKORO POČINJE ČIŠĆENJE KANALA NA LEVOJ OBALI DUNAVA

Objavljeno

-

Foto: pixabay.com
Očekivani datum početka čišćenja kanala na prostoru leve obale Dunava je 20. avgust, a po isteku zakonskog roka predviđenog za eventualne žalbe nakon sprovedenog postupka javne nabavke od 6. avgusta za hitne sanacione radove, izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Radovi će početi sa različitih lokacija, na terenu će svakog dana biti četiri ekipe vodovodnog preduzeća „Sibnica”, a stručni nadzor vršiće JVP „Srbijavode”. Predviđeno da se očisti oko 47 km kanalske mreže, a radovi obuhvataju i rekonstrukciju crpne stanice „Reva” koja je od suštinskog značaja za evakuaciju viška vode sa područja tog dela Pančevačkog rita, odnosno Krnjače, Ovče i Borče. Radojičić je naglasio da ona predstavlja najnižu tačku područja, što znači da je najopterećenija, a sa godinama je izgubila stepen iskorišćenosti, te je rekonstrukcija neminovna.

Predviđeno je čišćenje 19,5 kilometara glavne kanalske mreže u koju spadaju Kalovita, Sebeš, Suvi Sebeš i Vizelj, kao i 27,22 kilometra sekundarne kanalske mreže u slivovima Ovča, Reva i Borča, zatim sanacija ustava i propusta, zacevljenje kanala u dužini od 120 metara, kao i sanacija hidromašinske opreme CS „Reva” – pojasnio je gradonačelnik. Ovi radovi imaju za cilj smanjenje rizika od izlivanja i plavljenja područja Pančevačkog rita.

– Vlada Republike Srbije izdvojila je 218 miliona dinara za ovo čišćenje, a planiran rok za završetak radova je devet meseci – saopštio je Radojičić.

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno