Pratite nas!

Magazin

Dolaze ekstremne vrućine! Evo gde možete da se rashladite u Beogradu

Objavljeno

-

Foto: pixabay.com
Očekivane visoke temperature i vreli talas koji dolazi uticaće na sve ljude da dobro razmisle i nađu način kako da se osveže u danima ekstremnih vrućina. Naša tela se žestoko bore da održe unutrašnju temperaturu negde oko 37 stepeni Celzijusa. Kad se temperatura iz okruženja poveća, telo pokušava da otpusti toplotu. Vrućina tera srce da pumpa više krvi ka površini kože, odakle se toplota ispušta u vazduh. To je razlog zbog kog koža nekih ljudi izgleda crvenkasto u vrelim okruženjima. Ako se temperatura oko nas zadrži na duži period negde oko zdrave unutrašnje temperature naših tela, to onda postaje opasno.

Zato, poslušajte svoje telo i nađite načina i mesto gde biste se osvežili. Evo gde sve možete da se okupate i rashladite:

Bazeni Beograd

Foto: pixabay.com

BAZENI

Za stanovnike Zvezdare najpopularniji je bazen Olimp na adresi Vjekoslava Kovača, broj 11. Ono što posebno privlači posetioce je noćno kupanje. Radno vreme bazena Olimp je od 06h do 19h, dok noćno kupanje, ukoliko je odobreno, traje od 21h-24h. Kompleks otvorenih bazena Olimp čini jedan plivački bazen, jedan neplivački bazen, rekreativni bazen, kao i bazen za decu.

Otvoreni bazen na Tašmajdanu na adresi Beogradska, broj 71 idealan je za stanovnike ovog dela grada. Radno vreme otvorenog Taš bazena je od 10h-19h. Takođe, posetiocima je na raspolaganju i noćno kupanje od 21h do 23h, samo ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, odnosno, ukoliko temperatura vazduha tri dana zaredom bude prelazila 28 stepeni celzijusa.

Otvoreni bazen Banjica je na adresi Crnotravska, broj 4.Ovaj bazen tokom leta radi svih 7 dana u nedelji, a radno vreme je od 10h-19h. Banjica bazen često privlači i mnoge Beograđane koji ne žive u ovom delu grada jer je u pitanju veliki sportski centar u kom postoji mnogo dodatnih aktivnosti i ima dva olimpijska bazena.

Bazeni Košutnjak nalaze se na adresi Kneza Višeslava, broj 72 idelan je za ljubitelje prirodnog ambijenta okruženog drvećem i travom. Ovaj bazen ima čak pet otvorenih bazena. Radno vreme je od 10h-19h, a noćno kupanje biće dostupno nakon dnevnog radnog vremena, kada vremenski uslovi budu zadovoljavajući.

Bazen 25. maj na adresi Tadeuša Košćuška, broj 63 čine jedan olimpijski bazen, rekreativni bazen i mali bazen namenjen za decu. Osim bazena postoje i prateći programi za rashlađivanje koji mnogo znače tokom tropskih beogradskih dana. Radno vreme otvorenih bazena na Koštnjaku tokom leta je od 10h-19h radnim danima, i od 09h-19h vikendom. Deca mlađa od 12 godina koja nemaju pratnju roditelja, neće moći da uđu na ovaj bazen.

Bazen 11. april na adresi Autoput 2, Novi Beograd poseduje tri otvorena bazena, jedan olimpijski, jedan srednji i jedan mali bazen. Kapacitet ovih bazena je 3000 posetilaca dnevno. Za posetioce su obezbeđene ležaljke i suncobrani. Radno vreme otvorenih bazena je od 10h-18h, svakog dana, do 31. avgusta. Kao i na ostalim otvorenim bazenima, noćno kupanje će biti omogućeno kada vremenski uslovi budu to dozvoljavali, odnosno, kada temperatura vazduha bude iznad 28 stepeni.

Zatvoreni bazen Stari DIF  ima malo drugačiju atmosferu s obzirom na to da ne postoji otvoreni bazen, postoji terasa na kojoj može da se sunča, pa mnogi vole ovde da organizuju različite događaje, promocije ili dečje rođendane. Radno vreme bazena je od 10h-22h.

Zatvoreni bazeni Zemun – Hala Pinki kao letnji užitak za građane ovog dela grada.

Bazeni u Beogradu

Foto: pixabay.com

AKVA  PARKOVI

Akva park Hollywoodland je zaisa lepo mesto za odmor i opuštanje koji ima 2 tobogana koji rade cele godine, 2 bazena, saunu, tursko kupatilo i zanimljivo odradjenu pećinu.

Diamond Garden, ulaz je možda skuplji u odnosu na ostale privatne bazene ali zato nema gužve.  Cene pica su standardne. Konobari i osoblje ljubazni. Isplati se otici na ovaj bazen i uzivati..

Aqua Fun je akva park u Beogradu koji za svoje posetioce nudi raznovrstan i jedinstven sadržaj namenjen vodenoj zabavi. Park poseduje preko 13 različitih tačaka zabave za mlade i malo starije, a samo neke od njih su igre bez granica, trokratni tobogan, vodeni park, dečiji bazen, dečiji kutak, trambolina i druge.

Akva park S-Klub poseduje 8 bazena i 12 tobogana, mesto za odmor ili neviđeno adrenalinsko iskustvo i avanturu. Kažu da je tamo najveći bazen u Srbiji,  a ima i vodenu džunglu za decu svih uzrasta, bazen za najmlađe sa raznim atrakcijama, tropski bazen sa barom u vodi i ostrvom sa palmom.

 Ali dobro se saberite pre nego što se opredelite za neki od ovih vidova uživanja jer minimum karta samo za ulazak iznosi 800 dinara, za današnje vreme svakako je luksuz toliko platiti kartu samo za jednu osobu, a gde je osveženje, hrana..

Postoji, naravno, i jeftinija varijanta osveženja u Beogradu i okolini po paklenim vrućinama. Uvek su tu popularna Ada Ciganlija i Bela stena.

Lajkujte nas na Facebooku!

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Login

Vaš komentar

Popularno