Pratite nas!

Magazin

Evo zašto je bolje noćno kupanje! OVDE MOŽETE NA NOĆNO KUPANJE U BEOGRADU

Objavljeno

-

Foto: pixabay.com
Leto i letnje vrućine najteže se podnose u gradskim okruženjima prepunim vrelih asfalta, usijanih bandera, nedostatka hladovine… S obzirom na drastične promene vremenskih uslova i toplotne udare koji obaraju i one najizdržljivije, pod „stavkom obavezno“ sve više Beograđana se opredeljuje za spuštanje telesne temperature u prijatnom ambijentu bazena. Ali, problem su i prevelike gužve na gradskim bazenima u toku dana, usijanost automobila, toplotni šokovi zbog prelazka iz klimatizovanog na spoljašnju temperaturu. Zbog toga veliki broj građana se opredeljuje da se „malo strpe“ preko dana i osveženje nađu u noćnom kupanju.

Ovo je često omiljena opcija mnogih, kako zbog izbegavanja velikih vrućina, tako i zbog usklađivanja sa obavezama.

GDE NA NOĆNO KUPANJE

Bazen Olimp – Adresa bazena Olimp ,,Zvezdara”: Vjekoslava Kovača 11, 2412-353

Radno vreme bazena Olimp je od 06h do 19h, dok noćno kupanje, ukoliko je odobreno, traje od 21h-24h.

Cena karte: Cena za noćno kupanje na Olimpu je 400 dinara, ali moraju postojati optimalni vremenski uslovi kako bi noćno kupanje bilo dozvoljeno. Obavezno je da temperatura tri dana zaredom prelazi 28 stepeni, a temperatura vode iznad 24 stepena.

Otvoreni bazen ,,Tašmajdan“- Adresa bazena Tašmajdan: Beogradska 71, tel. 3240-901

Radno vreme otvorenog Taš bazena je od 10h-19h, a ako vremenski uslovi budu pogodni, ljubiteljima plivanja će vrata biti otvorena vikendom od 21 sat do ponoći.

Kupanje će biti propraćeno muzikom koju će puštati poznati beogradski di-džejevi.

Cena karte: Noćno kupanje je 400 dinara.

Košutnjak bazeni – Adresa bazena ,,Košutnjak”: Kneza Višeslava 72, tel. 3545-585

Radno vreme je od 10h-19h, a noćno kupanje biće dostupno nakon dnevnog radnog vremena, kada vremenski uslovi budu zadovoljavajući.

Cena karte: Cena karte na Košutnjaku iznosi 250 dinara za odrasle.

Bazeni SC “Milan Gale Muškatirović” – Adresa SC ,,Milan Gale Muškatirović”: Tadeuša Košćuška 63, tel. 2622-866.

Letnja sezona otvorena je do septembra radnim danima od 10.00 do 19.00 i vikendom od 9.00 do 19.00. Zatvoreni bazen biće otvoren od 6.30 do 9.00, a popodnevni i večernji termini biće ponovo aktivni od septembra.

Cena karte: Noćno kupanje iznosi 390 dinara.

Bazen 11. April – Adresa bazena ,,11.april”: Novi Beograd, Autoput 2; 2672-939

Radno vreme otvorenih bazena je od 10h-19h, svakog dana, do 31. avgusta. Kao i na ostalim otvorenim bazenima, noćno kupanje će biti omogućeno kada vremenski uslovi budu to dozvoljavali, odnosno, kada temperatura vazduha bude iznad 28 stepeni.

Cene karte bazena 11.april: Noćno kupanje je jeftinije nego na bazenima u gradu, i iznosi 250 dinara.

Foto: pixabay.com

Benefiti plivanja su brojni

Smatra se da plivanje poboljšava gustinu kostiju i mišića, uklanja napetost, stres i opušta. Ujedno, kao savršeno bezbedna fizička aktivnost, smanjuje kalorije, odnosno troši ih i to za 10 minuta određenim 60 kalorija, leđnim kraulom – 80 kalorija, slobodnim stilom (prsnim kraulom) – 100 kalorija, leptir stilom – 150 kalorija. Upravo iz ovih razloga se plivanje smatra i odličnom fizičkom aktivnošću i za one koji žele da skinu višak kilograma.

Smatra se da plivanje takođe i poboljšava rad srca, kao i da smanjuje rizik od dijabetesa i visokog krvnog pritiska, ali i da ublažava simptome astme.

Lajkujte nas na Facebooku!

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Login

Vaš komentar

Popularno