Pratite nas!

Magazin

ISTRAŽUJEMO: Evo koliko košta sahrana u Beogradu i kako do umanjenja pogrebnih troškova!

Objavljeno

-

Foto: pixabay.com
Ukoliko spremate večni ispraćaj vaših voljenih sigurno vas zanima koliki su troškovi ovog neizbežnog obreda u Beogradu.

Stara izreka „ne isplati mi se ni da umrem“ u Beogradu ovih dana dobija na težini. U razgovoru sa službenicima JKP „Pogrebne usluge“ Beograd dobijamo informaciju da je pre nekoliko dana došlo do izmene cenovnika pogrebne opreme ovog pogrebnog preduzeća. Nove cene još nisu ažurirane na zvaničnom sajtu, gde i dalje stoji cenovnik usluga iz 2015. godine.

U kalkulator ispraćaja voljenog člana porodice moraju se uračunati takse, grobno mesto, čitulje, pogrebna oprema ka što su: sanduci, limeni ulošci za sanduke, posteljina, nadgrobna obeležja, suze, venci i sl. Posebna stavka u ispraćaju mogu biti kremacija i prevoz pokojnika. A kao najveći izdatak tu su uvek kamenorezačke usluge nadgrobnog spomenika i ručni rad majstora keramike.

PRAVO NA UMANJENJE POGREBNIH TROŠKOVA

Ovo pravo pripada licu koje je snosilo troškove sahrane, u slučaju smrti korisnika penzije iz kategorije zaposlenih, vojnih penzionera i penzionera samostalnih delatnosti. Visinu umanjenja utvrđuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, tromesečno i iznosi

Foto: ilustracija bgd365.rs/pixabay.com

PROSEČNI TROŠKOVI ZA JUL 2019. GODINE

  • Troškovi sahrane ……………………………………… 36.895,00
  • Troškovi pogrebne opreme ……………………….. 39.530,00

UKUPNO: ……………………………………………. 76.425,00

NAPOMENA: Ukoliko se radi o novom grobnom mestu naplaćuju se troškovi izgradnje grobnog mesta u iznosu od 16.445,00 dinara koji nisu uračunati u prosečne troškove.

Računajte na uvek prisutne a nikad očekivane „nezvanične troškove“ lokalnog sveštenika, koji nema cenovnik ali Vi budite spremni da odvojite za tu vrstu usluge između 8-10 hiljada. Plus ko se ne odluči za kućni ispraćaj pokojnika, organizacija u restoranu se naplaćuje „po glavi“.

ISTRAŽUJEMO: Cveta prodaja nelegalnih stanova u Beogradu i pored zakonske zabrane! Evo kako!

CENA KREMACIJE

Ispraćaji za kremacije obavljaju se na Novom groblju, groblju Lešće, groblju Orlovača i groblju Zemun svakoga dana, izuzev nedelje i prvog dana državnog praznika.

Zahtev za kremiranje posmrtnih ostataka podnosi se prilikom zakazivanja termina za ispraćaj kod referenta Servisne službe.

Zahtev podnosi najbliži srodnik preminulog ili ovlašćeno lice. Prosečni troškovi kremacije su 32.136,00 dinara.

Groblje | Foto: pixabay.com

Groblje | Foto: pixabay.com

Na osnovu ovih saznanja i činjenice „da se ništa ne mora nego se mora samo umreti“ ne čudi sve veći broj pogrebnih agencija koje nude kompletnu uslugu i organizaciju sahrane pokojnika (da se vi ne mučite), jer kada nam je najteže ako ne tada.

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno