Pratite nas!

Magazin

NAJBRŽI NAČIN DO POSLA – Ovi Beograđani sami krče svoj put do posla! Evo kako!

Objavljeno

-

Foto: Bgd365
Postoji jedna stvar u inostranstvu koja se masovno upotrebljava, a kako Beograd ne kasni mnogo za svetom i kod nas je sveprisutna. Iako smo navikli da kod nas „vreme stoji“ i da tehnološke inovacije stignu tek posle nekoliko godina, u slučaju električnog trotineta u pitanju je izuzetak.

Zasigurno ne postoji Beograđanin koji se nije iznenadio kada je pored njega protutnjao mladić na eletričnom trotinetu ili fino sređena devojka koja se na ovaj način probija kroz gužvu do posla. Sve je veći broj sugrađana koji se opredeljuje za ovaj vid prevoznog sredstva kako bi olakšali sebi parkiranje vozila, gužvanje u gradskom prevozu, zaobilazak raskopanih ulica, gužve u saobraćaju i slično.

Mnogobrojne prednosti ovog prevoznog sredstva su uticale na to da postane hit na svetskom nivou, a u prilog tome govori i činjenica da je porasla proizvodnja i prodaja električnih trotineta za preko 80% u Evropskoj Uniji. Prednost upotrebe ovog gedžeta se ogleda i u smanjenju zagađenja atmosfere, jer nema izduvne gasove.

Saveti građana koji su kupili električni trotinet i koji ga koriste kao prevozno sredstvo su samo pozitivni: kažu da se osećaju slobodnije, prirodnije, osećaj vožnje je izuzetan, rasterećeniji su i uspevaju da postignu sve što su isplanirali.

INCIDENT U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: ELEKTRIČNIM TROTINETOM NALETEO NA DEČAKA

APEL NA BEZBEDNOST

S obzirom da je u pitanju inovacija u vidu prevoznog sredstva, kako u svetu tako i kod nas, treba razmisliti o bezbednosti vlasnika električnih trotineta koji se ovim prevoznim sredstvom promuvaju i prođu kroz najveću gužvu a neretko i velikim bulevarima gde postoji opasnost po bezbednost njihovog prolaska. Ovaj dvotočkaš koji ide na baterije, koji ne zagađuje životnu sredinu, koji ne oštećuje kolovoz i koji je sve više prihvaćen kao prevozno sredstvo treba ozbiljno shvatiti i zakonski regulisati kako bi pomogli i pospešili upotrebu ovog dvotočkaša, baš kako to čine mnoge zemlje u svetu.

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno