Pratite nas!

Beogradske priče

NEVIĐENE GUŽVE: STRANCI HRLE NA OVO MESTO U BEOGRADU, a da li STE GA VI OBIŠLI?

Objavljeno

-

Foto: bgd365.rs
Sve veće gužve u beogradskom Muzeju Nikole Tesle svedok su vanvremenskog dostignuća jednog od najvećih naučnika svih vremena.

Muzej Nikole Tesle u Beogradu poseti više od 135.000 posetilaca godišnje, podrazumevajući strane posetioce kako sa evropskog kontinenta tako i sve veći broj stranaca iz dalekog Japana, Kine, Južne Koreje, Australije, Severne i Južne Amerike.

Broj poseta naročito poraste tokom jula, jer u Muzeju vlada praznična atmosfera, budući da su u toku Teslini dani, organizovani u čast proslave rođendana jednog od najvećih naučnika čovečanstva.

Gužve na ulazu – redovi, formiranje organizovanih grupa i mnoštvo stranih jezika – ukratko su opis atmosfere koja vlada ovih dana u Krunskoj 51.

Na ulazu u muzej srećemo i Hani Matoko, sredovečnu gospođu iz Japana. U kratkom razgovoru priča nam da je Teslin muzej nezaobilazna destinacija prilikom posete Beogradu, te da dolazi na preporuku njenih prijatelja iz Amerike koji su muzej posetili prošle godine.

POSTAVKA MUZEJA

Stalna postavka je koncepcijski inspirisana ranijim postavkama iz 1955. i 2006. godine, ali je obogaćena novim tehnologijama i dragocenim saznanjima. Stalna postavka se nalazi u prizemlju muzejske zgrade.

Pored mnogobrojnih Teslinih ličnih predmeta, posetioci muzeja takođe, mogu da pogledaju autorski film direktora Muzeja Nikola Tesla koji se bavi Teslinim životom.

Svakog punog sata počinju vođenje ture i traju oko 45 minuta. Ture mogu biti na srpskom i na engleskom jeziku. Rezervacija je potrebna za grupne posete (više od 10 posetilaca).

Gužva ispred Muzeja Nikole Tesle u Beograd | Foto: bgd365.rs

BEO ZOO VRT BOGATIJI ZA JEDNOG STANOVNIKA: Stigao nilski krokodil (FOTO) (VIDEO)

OPUŠTENO BEOGRADSKI – Ovaj čovek je pobedio nevreme u Beogradu! (FOTO)

SAVETI ZA POSETIOCE

Ukoliko planirate posetu Teslinom muzeju, to možete učiniti od utorka do nedelje, u terminu od 9:45 do 20:00. Ponedeljkom je muzej zatvoren. Cena ulaznice za turu sa vodičem na srpskom jeziku iznosi 250 dinara, dok grupna ulaznica (10 i više posetilaca) iznosi 150 dinara. Za decu mlađu od 7 godina je besplatan ulaz.

Ukoliko planirate fotografisanje izloženih eksponata znajte da je to moguće, ali bez upotrebe blica i stativa, kako se ne bi ometalo vođenje ture i oštetili dragoceni eksponati. Snimanje u izložbenom prostoru Muzeja je dozvoljeno do 10 sekundi u kontinuitetu.

Hrana i piće su zabranjeni u izložbenim prostorijama muzeja. Pušenje je, takođe, zabranjeno u svim prostorijama muzeja, kao i uvođenje kućnih ljubimaca.

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno