Pratite nas!

Magazin

Pogled na Beograd – 10 jedinstvenih beogradskih vidikovaca

Objavljeno

-

Foto: bgd365.rs
Beograd je prepun brežuljaka i vidikovaca sa kojih se pruža neverovatan pogled na grad i okolinu. Ovo su samo neki od najlepših pogleda.

Gardoš u Zemunu

Pogled sa Gardoš kule je, svakako, jedan od najatraktivnijih u gradu i zaista je bez premca. Naselje i uzvišica na teritoriji Zemuna, smešteno na obroncima istoimenog brda, predstavlja srce Zemuna. Toranj i stara arhitektura čine ovo mesto posebnim, a pogled koji se priža na Dunav je nesvakidašnji.

Gardoš | Foto: pixabay.com

Aleksandar club – ski staza (Košutnjak)

Košutnjak, osim što je mesto gde Beograđani idu na izlete, na roštiljanje, trčanje, u šetnju, ima i vidikovački raj u okviru kog se nalaze restoran i kafić. Sa ovog mesta pogled se proteže preko mosta na Adi, ka drugim krajevima Beograda. Slika mosta koji spaja dve obale izgleda neverovatno. Pogled na krovove kuća učiniće ih sićušnim, a tokom noći stvara se utisak kao da su grad napali svitci.

Foto: Wikipedia, Autor: Cvetanović Igor

Kalemegdanska terasa (Kalemegdanska tvrđava)

Kalemegdanska terasa je dobro poznata žiteljima glavnog grada, kako namlađim tako i onim starijim Beograđanima. Sa Pobednika se pruža pogled na ušće reka, Zemun i deo Novog Beograda.

Avalski toranj kafe (Avala)

Na 119. metru tornja, samo 3 metra ispod glavnog vidikovca, nalazi kafić u kom možete popiti piće, pojesti kolač i uživati u dalekosežnom pogledu, a do kog se možete popeti liftom. Sa sprata iznad pogled je još lepši, a možete da iskoristite i neku od optičkih sprava koje se koriste za detaljnije razgledanje.

Foto: Wikipedia. Autor: Miomir Magdevski

Vidikovac na Bežaniji, Java lounge bar, Zig-Zag

Na Bežanijskoj Kosi, iznad Tošinog bunara, nalaze se lokali sa pogledom na Novi Beograd. Mesto se nalazi iznad autoputa, te ukoliko odlučite da odete u večernjim satima oduševiće vas panorama. Poseban doživljaj, koji vam savetujemo da ne propustite, jeste zalazak sunca.

Velike stepenice (Kosančićev venac)

Pogled na Novi Beograd sa Kosančićevog venca je apsolutno magičan. On se vidi i iz brojnih kafića na Kosančićevom vencu, ali je najpregledniji, i obuhvata, kako Novi Beograd, tako i reku i mostove, iz Velikih stepenica. Ovde, pored pića, možete pojesti različita jela, a noću možete uživati uz tihe zvuke gitare ili nekog drugog instrumenta, uživo.

Sinerman, Jazz klub (Centar)

Na krovu Doma sindikata, na poslednjem spratu, možete uživati u pogledu na beogradske krovove, krov Skupštine i trg Nikole Pašića, kao i u najpovoljnijim cenama hrane i pića u centru grada. Uveče se ovde održavaju svirke, a lokal radi i zimi.

Karuzo (Terzije)

Prelep pogled na reku, most na Adi i Novi Beograd možete naći u restoranu na 8. spratu, na Terazijama. Ukoliko se odlučite da ovde dođete u toku vikenda, obavezno pozovite da rezervišete, kako biste bili sigurni da nećete naleteti na nečije venčanje.

Panorama (Vidikovac i Slavija)

U Beogradu postoje dva restorana sa ovakvim nazivom i oba nude savršen pogled. Prvi se nalazi u centru grada, na hotelu Slavija, i sa njega se vidi trg Slavija, kao i deo centra grada. Drugi se nalazi u beogradskom naselju Vidikovac i pruža pogled na južni Beograd i Avalu.

Foto: Wikipedia, Autor: Zlatan Jovanović

Giardino (Tašmajdan)

Kafić koji se nalazi na Tašmajdanu i ima dve terase, gornju i donju. Sa obe se vidi olimpijski bazen i krovovi okolnih zgrada. Osim što ima lep pogled, u njemu možete uživati pod krošnjama drveća, u miru i hladovini.

 

Izvor: 10naj.com, Blic.rs

 

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno