Pratite nas!

Tehno svet

OVAJ ČOVEK ĆE BUŠITI LJUDSKE GLAVE A MNOGIMA ĆE TO POMOĆI! Evo zašto!

Objavljeno

-

Foto: JD Lasica/Flickr via Flickr Creative Commons
Američka kompanija Neuralink ima za cilj simbiozu ljudskog uma i veštačke inteligencije, poručuje njen osnivač Ilon Mask.

Ilon Mask, osnivač Pejpala, Tesla motorsa, Sepjs Iksa, vlasnik je i osnivač još nekoliko startap kompanija, među kojima je i Neuralink, čiju okosnicu čini proučavanje i implementacija veštačke inteligencije.

Obraćanja ovog inženjera i investitora mnogi posmatraju kao vizionarska, budući da Mask postavlja temelje i pravce kretanja budućnosti čovečanstva. Na poslednjoj konferenciji održanoj u San Fancisku, Mask se bavio kompanijom Neuralink.

USKORO Stiže nova društvena mreža, a PO OVOME ĆE SE RAZLIKOVATI OD OSTALIH!

Prema rečima Maska, na pomenutoj konferenciji, budućnost vidi u simbiozi čoveka i veštačke inteligencije, ali i da to treba biti stvar izbora svakoga od nas. S tim u vezi Neuralink, koja istraživanja usmerava na prenos podataka između ljudskog mozga i računara, ostvarila je i konkretne rezultate.

Prva istraživanja su vršena na zamorcima u čiji mozak je ugrađen računar opremljen sa nekoliko hiljada elektroda na osnovu čega je izvršena veza sa računarom. Naredni korak je ugradnja sličnih računarskih sistema u mozak paralizovanih osoba, koje bi svojim mislima upravljale pametnim telefonima i računarima. Za ovaj korak neophodna je dozvola za klinička istraživanja, ali i dovoljan broj dobrovoljaca koji će pristati na bušenje rupa na lobanji.

Brojne kompanije su pokušale slične projekte, no samo Neuralink je uspela da razvije robota koji može precizno utvrditi lokaciju na izbušenim rupama lobanje gde treba da se postave elektrode na mozak.

Foto: JD Lasica via Flickr CC

Lajkujte nas na Facebooku!

1 komentar

1 komentar

  1. Povezano: NEVEROVATNO: Ovaj čovek radi NAJBESMISLENIJI POSAO NA SVETU I ZA TO PRIMA PARE! (FOTO) | Bgd365 - Beogradski portal - Vesti Beograd

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Login

Vaš komentar

Popularno