Pratite nas!

Magazin

Ko još nije bio u Javnom akvarijumu i tropikarijumu zbog ovoga mora da ode!

Objavljeno

-

foto: wikipedia, Autor: Branislav Jakovljević
Jedna od novijih atrakcija u Beogradu je svakako Javni akvarijum i tropikarijum, koji je otvoren u maju 2016. godine. To je nešto što je trebalo ovom gradu, a tu činjenicu potvrđuje veliki broj posetilaca. Otvoren je u staroj sportskoj dvorani na Senjaku koja je pretvorena u egzotičnu oazu prepunu raznih vrsta riba, kameleona, tropskih biljaka, kornjača…

Da se radi o jednoj zanimljivoj i pristupačnoj avanturi svedoči i činjenica da su posetioci ovog akvarijuma i tropikarijuma kako bebe od tri meseca i deca svih uzrasta, tako i stariji sugrađani od 90 godina. I naravno pristupačnost – koja se ogleda u tome da je ulaz besplatan, tako da svako može da svrati.

Foto: pixabay.com

Udruženje Aquarialife je organizator jedne ovakve avanture sa ciljem da okupi ljubitelje prirode, vode, biljaka, kućnih ljubimaca, ribica, gmizavaca, kao i obučavanje i edukacija o svim čarima morskog sveta. U ovom akvarijum možete videti i retke vrste raznih ribica. Ono što najviše privlači pažnju je: Arowane i zlatne ribice, feng-shui ribe, Morski kompleks sa tropskim i jadranskim organizmima, Akvarijum sa morskim ribicama iz filma “Fining Nemo”, Živoritke za malim bebama: gupi, ksifo, moli, Ptice iz Afrike, Reptil korner, Akvarijum sa piranama, Veliki akvarijum sa ciklidima, Jezero sa KOI šaranima i još mnogo toga.

Foto:pixabay.com

Akvarijum koji dominira prostorom je dugačak 6 metara i nalazi se na visini od 3 metra. U njemu se nalaze KOI šarani od 15 do 40 cm dužine raznih boja od bele preko žute do crvene i plavičaste. Kao posebna atrakcija izdvaja se i to što posetioci subotom i nedeljom od 9.00 do 9.30 mogu prisustvovati hranjenju kameleona, kornjača i drugih stanovnika Akvarijuma. Takođe ovde možete videti kako jedu pirane, kako kameleon menja boju, kako ribice čuvaju mlade…

Javni akvarijum i tropikarijum se nalazi na Senjaku, ulica Milenka Vesnića 3. Radno vreme: 12-20 radnim danom, 9-16 vikendom.

Izvor: javniakvarijum.rs

Lajkujte nas na Facebooku!

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Login

Vaš komentar

Popularno