Pratite nas!

Događaji

„Car Konstantin“ je Sergej Trifunović, a „Carica Teodora“ Nataša Ninković! Filmski susreti u Nišu svečano zatvoreni!

Objavljeno

-

foto: promo
Uz festivalske nagrade i tradicionalni vatromet završeni su 54. Filmski susreti u Nišu koji su se od 24. avgusta održavali na Letnjoj pozornici.

Nakon dodele nagrada i muzičkog performansa glumaca, ispaljen je višeminutni vatromet. Pred prepunom Letnjom pozornicom, poslednje festivalske večeri, emitovana je prva epizoda nove sezone Senki nad Balkanom, kao i dokumentarci Kude je taj Niš i Poslednji filmski romantik.

Za glavnu ulogu u filmu Delirijum Tremens, žiri 54. izdanja Niškog filmskog festivala najznačniju nagradu Gran-pri „Naisa“ dodelio je Tihomiru Staniću koji je priznanje posvetio Rakiti. „Cara Konstantina“ dobio je Sergej Trifunović, a „Caricu Teodoru“ Nataša Ninković za uloge u filmu Ajvar.

Veče je bilo posebno emotivno obzirom da je na jučerašnji dan rođen Nebojša Glogovac, a kako su njegovi prijatelji i kolege sa klase Nataša i Sergej dobili nagrade i posvetili ih upravo Glogovcu uz emotivne reči pale su i suze. Nebojša Glogovac bi napunio sinoć 50 godina, ali nažalost jedan od najvećih glumaca naše scene je prerano napustio ovaj svet.

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno