Pratite nas!

Događaji

Sajam inovacija na Savskom vencu otvoren danas do 18h!

Objavljeno

-

Foto: pixabay.com
Na opštini Savski venac, juče je svečanom performansom robota koji govori, u DKC „Majdan“  počeo Sajam inovacija koji je okupio preko 40 izlagača iz Srbije i regiona. Sajam su otvorili ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Posvećujući veću pažnju novim tehnologijama, digitalizaciji i robotici, sasvim sigurno pravimo veliki korak napred u stvaranju prosperitetnijeg i ekonomski razvijenijeg  društva. Kao opština želimo da pratimo politiku Vlade Srbije i grada Beograda kada je razvoj  inovacija i IT sektora u pitanju, a sve sa ciljem poboljšanja životnog standarda i otvaranja novih radnih mesta za naše građane. Drago mi je što je ovde dosta mladih izlagača koji će tokom ovih dva dana trajanja sajma imati priliku da predstave svoje inovativne proizvode, da vide primere dobre prakse, kao i da razmene iskustva u oblasti savremenih IT tehnologija- poručila je Vujović.

Ministar Nenad Popović pohvalio je organizaciju sajma i naglasio da najbolji resurs koji Srbija ima jesu talentovani mladi ljudi i odlični tehnički fakulteti. Srbija ima najbolje mlade inženjere i veliku mogućnost u razvoju inženjerstva. Mi moramo da pratimo svetski trend i tržište rada, gde se pojavljuju potpuno nove profesije. Za dve i po godine uvećali smo budžet za inovacije Republike Srbije deset puta – rekao je Popović i dodao da je važno da se ovakvi sajmovi redovno održavaju ne samo u Beogradu, nego i u čitavoj Srbiji.

Kao deo projekta „Pokaži nešto novo“ Sajam inovacija ima za cilj razvoj ekonomije baziran na znanju, a zamišljen je kao mesto interakcije i uspostavljanja novih saradnji i partnerstava između „tradicionalnih“ grana i inovativnih područja, poručio je dekan Tehnološko – metalurškog fakulteta prof. dr Petar Uskoković

Svi zainteresovani posetioci mogu obići sajam danas do 18h.

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno