Pratite nas!

Ritam grada

U MUZEJU NAUKE I TEHNIKE DANAS MOŽETE BESPLATNO DA NAUČITE KAKO SE PRAVI SAVRŠEN SLADOLED!

Objavljeno

-

foto: pixabay
Danas od 16 časova u Muzeju nauke i tehnike možete posetiti radionicu izrade sladoleda uz pomoć tečnog azota koju će održati dr Luka Mihajlović, u okviru pratećeg programa izložbe „Hladan kao led“.

Sladoled je omiljena poslastica u vrelim letnjim danima. Tokom istorije pravio se na različite načine, a poznato nam je da su ga voleli i Persijanci i antički Grci.

Muzej uz pomoć nauke nudi jedan drugačiji recept, uz pomoć znanja fizike i hemije. Posetioci će moći da probaju sladoled koji će biti napravljen uz pomoć tečnog azota, a koji će biti najkremastiji sladoled koji su ikada probali.
Tokom trajanja ove atraktivne radionice, posetioci će čuti priču o istorijatu sladoleda, osobinama leda i vode, emulzijama masti i proteina, kao i o tome zašto je baš tečni azot izabran za izradu ove poslastice.

Ulaz na radionicu je slobodan!

Lajkujte nas na Facebooku!

Popularno